Leni sokol

 

Neki kralj je v dar prejel dva sokolja mladička in ju hitro odnesel vaditelju sokolov, da bi ju izuril. Čez kakšen mesec mu je trener sokolov sporočil, da je eden od sokolov odlično izurjen.


»Kaj pa oni drugi?« je vprašal kralj.


»Žal mi je, gospod, a drugi sokol se čudno obnaša. Mogoče ima kakšno bolezen, ki je ne znamo pozdraviti. Nihče ga ne more premakniti z veje drevesa, na katero smo ga položili prvi dan. Tudi hrano mu vsak dan nosijo na drevo.«


Veliki kralj je sklical vse veterinarje in zdravilce ter strokovnjake vseh vrst, a nihče ni pripravil sokola do letenja. Z okna svoje sobe je kralj dan za dnem žalostno opazoval negibnega sokola. Nekega dne je objavil razglas, v katerem je svoje podložnike prosil, da bi mu pomagali razrešiti ta problem.


Naslednje jutro je odprl okno in z velikim začudenjem zagledal sokola, ki je odlično letal med drevesi vrta. »Pripeljite mi tistega čudodelnika,« je velel. Čez nekaj časa so preden pripeljali mladega kmeta. »Ti si naučil leteti mojega sokola? Kako ti je uspelo? Si morda čarovnik?« ga je vprašal kralj. Preplašen in srečen je mladenič razložil: »Ni bilo težko, visokost. Samo vejo sem odsekal. Tedaj se je sokol zavedel, da ima krila in je začel leteti.«


(po knjižici Bruna Ferrera: Na tvoji strani)

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik