Rožni venec

Zgodovina molitve sega na sam začetek zgodovine človeka in bo segala do točke omega, do dovršitve časov. Človek je po naravi molivec. Če in kadar ni molil Stvarnika, je v zmoti ali nevednosti molil stvari.

 

rožni venec 

 

Človeštvo z molitvijo sledi najbolj notranjim duhovnim težnjam svoje biti. Molitev je vgrajena v človekovo naravo, je vtkana v njegovega duha. Molitev zato ni zgolj zapoved ali predpis, ampak najbolj človekovo dejanje. Z njo človek postaja in ostaja človek; sicer bi prej ali slej postal žival ali stvar.

 

Težko je nekomu opisati dober kruh ali dobro vino, če ju sam ni poskusil. Prav tako je z molitvijo. Čemu naj torej primerjamo molitev.

 

Neka zgodba govori o pajku, ki si je spletel krasno mrežo. Daleč naokoli se pajki niso mogli ponašati z podobno mojstrovino, kakor je bila njegova. Imela je najlepšo lego, imela je krasne poti do zemlje, kjer je bilo polno hrane in do sosednjih dreves, kjer so živeli njegovi prijatelji in njegova simpatija. Vsako jutro je skrbno pregledal vse poti in vse vozle. Zjutraj je bila namreč njegova mreža, obtežena z roso in obsijana s soncem, najlepša. Vse je bilo skladno in vse je bilo na svojem mestu. Vsakič pa je tudi opazoval majhno in zanemarjeno nitko, ki je držala proti najvišji veji drevesa. To je bila tista prva nitka, po kateri se je pred meseci spustil iz višine in začel plesti to svojo umetnino. Takrat pa se mu je zazdela nepotrebna – nekako kazila je ves njegov lepi dom. Neko jutro se je odločil in jo pretrgal – in v hipu se je sesula njegova mreža ter ga pokopala pod seboj.

 

Komaj se je iz nje izvlekel živ.

 

Oj, skrivnostni rožni venec, nitka, ki nas povezuješ z nebesi.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik