Adventni venec

adventni venec

 

K nam je prodrl adventni venec s severa Evrope, kjer so ga začeli kristjani uvajati v prvi polovici tega stoletja. Spleten je iz mnogih vej in vejic, ki jih je treba trdno povezati. V tem lahko gledamo množico vernikov, ki jih povezuje pričakovanje Odrešenikovega prihoda.

 

Čeprav na začetku zime, je adventni venec sestavljen iz zelenja, kar pomeni, da kristjanova vera pozimi ne zamre, ampak ostane živa. Celo nove poživitve je deležna ob prazniku Jezusovega rojstva. Nenehno navzočnost Božje ljubezni nam nakazuje adventni venec s tem, da je neprekinjen. Nikakor mu ne prideš do konca. Bog, ki ga v adventu čakamo in za božič dočakamo, nima ne začetka ne konca, je večni in neskončni Bog. Vijoličasti trak, ki je ovit okrog adventnega venca, nas spominja na spokornost in resnost.

 

Štiri sveče, pritrjene na adventni venec, imajo več sporočil. Najprej nam lahko pomenijo štiri letne čase. V adventu se končujejo, obenem pa znova začenjajo.Najbližji pomen štirih sveč adventnega venca pa je, da nam označujejo štiri adventne nedelje. Prižigamo jih postopoma, vsako nedeljo po eno več. S to rastjo luči nakazujemo, da nam je Jezus vsak teden bliže. Pričakovanje raste do vrhunca, ko se razcveti v svetlobi božične noči.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik