Splošna obvestila april 2017

SPOVEDOVANJE pred velikonočnimi prazniki: na cvetno nedeljo, 9. aprila, bo ob 15.30h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu na voljo več dekanijskih duhovnikov za sv. spoved pred prazniki. Vabljeni, da očiščenih src praznujemo naš največji krščanski praznik.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu, 7. aprila, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

VEROUK: že v tem tednu bomo v času verouka opravili sv. spoved pred prazniki. V velikem tednu verouka ne bo, otroci se udeležijo obredov na vse tri velikonočne dneve: na veliki četrtek, petek in soboto. Na veliko soboto naj pridejo poljubit in počastit Jezusa v grobu, prinesejo naj k blagoslovu jedila, in se na veliko noč udeležijo velikonočne procesije

ROMANJE V MEĐUGORJE: Prenova v duhu vabi vse zainteresirane na vseslovensko tradicionalno romanje v Međugorje, ki bo potekalo od TORKA, 18. aprila do PETKA, 21. aprila. Letošnji skupni namen romanja bo: Po Mariji k Jezusu. Odhod avtobusa bo organiziran iz Starega trga pri Ložu. Prijavite se čimprej. Za vse dodatne informacije vam je na voljo Franc Lekšan, na tel. 041 664 164. ali email: franc.leksan@gmail.com

STAROTRŠKI PASIJON: Uprizoritev Kristusovega trpljenja bo župniji Stari trg, za farovžem: na veliki petek ob 19h (obredi velikega petka in pasijon), na veliko noč, v nedeljo, 16. aprila, ob 20h in na velikonočni ponedeljek, 17. aprila ob 20h. VABLJENI! (priporočena topla obleka, ker je predstava na prostem)

SKAVTI - AKCIJA ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA: od 1. do 10. aprila bo na parkirišču pred cerkvijo v Starem trgu postavljen KONTEJNER, v katerega lahko prinesete stari papir. Skavti se zahvaljujejo za vsak kg pripeljanega papirja (leta 2015 je bilo zbranega 6120kg, 2016 pa kar 7360 kg papirja)

FARNO ŽEGNANJE
v Starem trgu - sv. Jurij:
v soboto, 22. aprila, vabljeni k celodnevnemu češčenju Najsvetejšega, da se Bogu zahvalimo za vse dobrote, ki nam jih naklanja na priprošnjo sv. Jurija. V nedeljo, 23. aprila, na 2. velikonoč. - belo nedeljo, pa bomo obhajali tudi slovesno farno žegnanje. Vabljeni.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

 

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik