Splošna obvestila september 2017

MLADINSKA SREČANJA: za srednješolce in študente ob petkih zvečer ob 20h v kaplaniji
(g. Tone MARKELJ)

CERKVENI PEVSKI ZBOR: redne vaje za cerkveni zbor so ob sobotah ob 20h do 22h. Zbor vodi ga. Tanja AVSEC. Vabljeni med cerkvene pevce tudi novi ljubitelji petja.

MINISTRANTSKE VAJE: v tem tednu začenjamo z rednimi vajami ob sobotah ob 9h. Fantje, ki želite služiti Jezusu pri oltarju kot ministrantje, ste lepo vabljeni v naše vrste.

DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA:
V septembru ste vabljeni na Delavnice molitev in življenja, kjer bomo korak za korakom vstopali v čedalje bolj osebni odnos z Bogom, spoznavali globine Božje ljubezni in se posledično osvobajali strahov in skrbi , ki nas oklepajo v našem vsakdanjem življenju. Uvodno SREČANJE bo v kaplaniji v Starem trgu, v četrtek, 21. septembra 2017 po večerni maši ob 19.30h. Delavnice bo vodila Alenka (GSM 068 173 123). Več si lahko preberete na http://dmz.si/. Pridite in se sami prepričajte, kako veliko lahko Bog uredi v vašem življenju.

MARIJA ROMARICA - LETNO SREČANJE :
V nedeljo 24. septembra ste vabljeni na
že 7. tradicionalno srečanje z Marijo Romarico iz Schönstatta. Srečanje se začne ob 14h s pozdravnim nagovorom sestre Ramone. Sledi:
- s češčenje Najsvetejšega,
- kratka igra o angelovem oznanjenju Mariji, ki jo pripravijo mladi iz Metlike,
- pričevanje zakonskega para iz Avstrije,
- sklenitev Zaveze ljubezni,
- zaključek s sveto mašo, ki jo bo daroval škof g. Franci Šuštar in blagoslovitev romarskih podob. Vabljeni!

BLAGOSLOV novih CERKVENIH KLOPI na KLANCAH: v soboto, 30. sept., ob 10h dopoldne ste vabljeni k sv. maši v cerkvici sv. Pankracija na Klancah. Med sveto mašo bomo blagoslovili nove cerkvene klopi.

MOLITEV ROŽNEGA VENCA v oktobru: Zavzeto molite rožni venec po vaših družinah. Če ne morete zmoliti celega, molite vsaj kakšno desetko, ali pa skupaj z otroki pridite v cerkev, vsak dan namreč skupaj kot župnijska družina molimo v farni cerkvi ob 19h (potem sledi maša).
Za vsak dan pripravlja in vodi molitev rožnega venca ena skupina:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu oktobru bom obiskal bolne in ostarele iz župnije in jim prinesel Najsvetejše na dom.

SREČANJE ZAKONSKI JUBILANTOV:
vsi zakonski pari, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke (5, 10,15,20,25,...) ste lepo vabljeni na skupno SLAVJE ZAKONSKIH JUBILANTOV, ki bo v soboto, 30. oktobra ob 19h v cerkvi sv. Jurija, po maši pa vabljeni še na skromno srečanje v kaplaniji. Prosim, da imena parov sporočite v farovž.

MINISTRANTSKO SREČANJE: v soboto, 7. oktobra, bo dekanijsko srečanje ministrantov iz dekanije Cerknica, na katerem bomo sodelovali tudi starotrški ministranti. Tekmovali bomo v kvizu in malem nogometu.

SREČANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH:
v nedeljo, 8. oktobra, bova vaša duhovnika med sv. mašo ob 10h v Starem trgu za vse, ki doživljate telesno in duševno stisko, za bolne in ostarele, in vse, ki boste to želeli, podeljevala zakrament bolniškega maziljenja. Sorodnike bolnih in onemoglih prosim, da jih spodbudite in jim omogočite obisk cerkve. Cerkev bo ogrevana. Pridne gospodinje pa lepo prosim, da napečete nekaj domačega peciva za pogostitev po sv. maši.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

SAMO PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik