Splošna obvestila oktober 2017

MOLITEV ROŽNEGA VENCA: mesec OKTOBER je posebej namenjen starodavni in lepi molitvi rožnega venca. Vzemite si kakšen večer čas in se pridružite skupni molitvi v farni cerkvi: v Starem trgu ob 19h, v Babnem Polju ob 18h.

RITEM SRCA: v četrtek, 12. oktobra 2017 bo ob 19.30 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja, Šentvid nad Ljubljano: festival duhovne ritmične glasbe - Ritem srca

OB SKLEPU ROMANJA KIPA FATIMSKE MARIJE V DEKANIJI CERKNICA - v petek, 13. oktobra, 2017 ob 18h smo v čim večjem številu vsi vabljeni k skupni sv. maši ob sklepu romanja kipa Fatimske Marije po naši dekaniji. Kip Fatimske Marije je romal od župnije do župnije, iz družine v družino, da bi praznovali 100-letnico prikazovanj v Fatimi. Hvaležni smo za Njen obisk. To pričujejo tudi mnogi prelepi trenutki ob Njej. Ta petek v župniji ne bo sv. maše, zato da bi se lahko res v čimvečjem številu zbrali ob Fatimski Mariji v župnijski cerkvi v Cerknici. Vabljeni torej ta petek ob 18h v Cerknico.

SKUPAJ ŽIVETI MARIJIN KLIC - STIČNA -
V soboto, 14. oktobra ob 10h bo vseslovensko molitveno praznovanje fatimske stoletnice. Slovesnosti se bodo pridružili tudi verniki iz Hrvaške in zamejstva. Posebej za to priložnost bo prišla delegacija iz Fatime in z njo tudi fatimski kip Marije Romarice. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof g. Stanislav Zore ob somaševanju slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov. Ob 9.30h se začne duhovni program, slovesna maša bo ob 11h. Med mašo bomo slovenski in hrvaški narod posvetili Mariji. Po maši bo procesija s kipom Marije Romarice v spremstvu več kot 64 fatimskih kapelic, ob katerih že vse poletje po župnijah molijo verne družine. Vabljeni! V farovžu sprejemam prijave za prevoz z avtobusom.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR v Starem trgu: otroci, ki bi radi prepevali pri otroškem cerkvenem zborčku, tudi letos vabljeni k rednim pevskim vajam vsako nedeljo ob 9h v kaplaniji. Zbor vodi Klavdija Okoliš.

MOLITVENI DAN in DEKANIJSKO ROMANJE NA BREZJE:
V nedeljo, 15. oktobra 2017, bo molitveni dan za duhovne poklice in dekanijsko romanje na Brezje. Avtobus odide iz Starega Trga ob 13h in iz Cerknice ob 13.30h. Obvezne so predhodne prijave, ki jih sprejemam v farovžu. Cena prevoza je 10 €.

SKAVTI: Skavti začenjamo z novim skavtskim letom in sicer z že tradicionalnim ŠRANGABULOM, v soboto, 21. oktobra 2017 ob 10h v Kozariščah (v Šrangi) v smeri proti gradu Snežnik (pot do tja bodo označevale table). Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

LETNI KONCERT: Cerkveni mešani pevski zbor sv. Jurij iz Starega trga, ki ga vodi ga. Tanja Avsec, vabi na letni koncert, ki bo v soboto, 21. oktobra ob 20h (po večerni sv. maši) v farni cerkvi v Starem trgu. Na koncertu bodo sodelovali tudi cerkveni pevski zbor iz župnije Loški potok. Solist na orglah bo organist Andrej Okoliš.

MISIJONSKA NEDELJA: v nedeljo, 22. oktobra, obhajamo misijonsko nedeljo, "Misijon v osrčju krščanske vere", Molitev in nabirka za misijone, ki jo ima Katoliška Cerkev ta dan po vsem svetu. S temi sredstvi podpiramo srčne može in žene, misijonarje po vsem svetu.

KRIŽNA GORA: v nedeljo, 22. oktobra, bo ob 15h zadnji romarski shod. Vabljeni.

SPOVED PRED VSEMI SVETIMI: v nedeljo, 29. oktobra, bo ob 15.30h v farni cerkvi v Starem trgu priložnost za sv. spoved pred prazniki, spovedovalo bo več dekanijski duhovnikov.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 10.00 in 12.00 ter vsak dan po sveti maši.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši!

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik