Splošna obvestila november 2017

JESENSKE POČITNICE: v tem tednu ne bo verouka, ker imate osnovnošolski otroci jesenske počitnice. Udeležimo pa se sv. maše na praznik Vseh svetih in obiščemo grobove naših rajnih sorodnikov.
- na slovesni in zapovedani praznik VSEH SVETIH, v sredo, 1. novembra, bodo sv. maše po nedeljskem redu.
Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:
ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)
ob 13h: Bloška Polica
ob 14h: Lož - sv. Rok
ob 15h: Podcerkev
ob 16h: Viševek
ob 17h: Škrile
ob 18h: molitev 3 rožnih vencev za verne rajne: Pridružite se nam pri skupni molitvi: v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu in v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju!

na VERNIH DUŠ DAN, v četrtek, 2. novembra, bom ob 18h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem. Listek si lahko vzamete pod korom.

POPOLNI ODPUSTEK: Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo ali na naslednjo nedeljo, če smo bili pri sv. spovedi in obhajilu, izpovemo vero ter molimo po namenu sv. očeta (npr. očenaš).
Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije ali v dobre namene pa bo imel trajnejšo vrednost in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS, ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Z vašim darom za svečko boste pomagali ljudem v stiskah.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu novembru bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

ZAHVALNA NEDELJA: v nedeljo, 5. novembra, bomo obhajali zahvalno nedeljo, ko se bomo Bogu Stvarniku zahvalili za vse prejete dobrote v našem življenju. Bogu hvala tudi za mnoge dobre ljudi, ki v naših skupnostih in družinah storite veliko dobrega za naše skupno dobro (mežnarji, pevci, organisti, ministrantje, čistilke, gospodinje, člani žps in karitas, ključarji,...)
Ob tej priložnosti povabim, da bi letos darovali in zbrali nekaj hrane za ozimnico v domu ostarelih duhovnikov na Lepem potu v Ljubljani. (npr. krompir, zelje, korenje... in podobni poljski pridelki). Darove lahko pripeljite v farovž (zbirali bom dva tedna)

MAŠA ZA ŽRTVE VOJNEGA NASILJA:
v Viševku bo v nedeljo, 5. nov., ob 14h sv. maša za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja.

ŽEGNANJE v PODCERKVI: ob godu svojega zavetnika soseska sv. Martina v Podcerkvi obhaja žegnanje, v soboto, 11. novembra ob 16.30h. Vabljeni.

ŽEGNANJE na LAZIH: po godu svojega zavetnika (13. nov.) soseska sv. Brikcija na Lazih obhaja žegnanje in sicer v soboto, 18. novembra. Sv. maša bo ob 16h.

23. GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE:
Lepo vabljeni na 23. gala koncert Radia Ognjišče, ki bo Cankarjevem domu v Ljubljani, v nedeljo, 19. novembra, ob 15h. Cena vstopnice in prevoza z avtobusom je 27 eur. Rezerviranih imamo 35 vstopnic v parterju. Prijavite se čimprej, da lahko potrdimo vstopnice in avtobus. Prijave sprejema Franc TRUDEN v Podgori na tel. 01/ 705 80 53. Lepo vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik