Splošna obvestila maj 2018

PROŠNJI DNEVI
pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo ti. prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju in za odvrnenje od hude ure. Naravne nesreče nas vedno znova opominjajo, kako je naše življenje in imetje zelo negotovo. Božja beseda pove: "Nič ni tisti, ki sadi in seje, ampak ta, ki daje rast, Bog. »Kuge, lakote in vojske - reši nas, o Gospod!« Zavedati se moramo, da je vse v Božjih rokah. Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek v Podcerkvi, v torek pri sv. Petru v Ložu, v sredo v Viševku. Vabljeni.

GOSPODOV VNEBOHOD
v četrtek, 10. maja, obhajamo slovesni praznik, udeležimo se praznične sv. maše ob 17.30h v Babnem Polju ter ob 19h v Starem trgu.

PRVO SVETO OBHAJILO
Slovesnost bo v nedeljo, 27. maja, ob 10h v Starem trgu ( 20 prvoobhajancev). Sestanek za starše prvoobhajancev bo v četrtek 17. maja ob 19.30h po večerni maši v farni cerkvi. Ves teden pred praznikom (od 21. do 26. maja) bomo prvoobhajanci in njihovi starši vsak večer ob 19h obhajali DEVETDNEVNICO. Otroci naj bodo vsaj 15 min pred mašo v prezbiteriju. Po maši bodo vsak dan tudi krajše vaje za sodelovanje pri nedeljskem slavju. Čiščenje farne cerkve urejanje okolice bo v petek ob 14h (po dogovoru s starši!) ali soboto dopoldne.

Prva sveta SPOVED za otroke, ki se pripravljajo na prvo srečanje z Jezusom, bo v petek, 25. maja, ob 18h. V tem času bo na voljo tudi spovednik za starše in sorodnike prvoobhajancev.

V Starem trgu se bo v nedeljo ob 10h sprevod prvoobhajancev skupaj z obema staršema začel pred kaplanijo, prvoobhajanci bodo med mašo spredaj v prezbiteriju, okrog oltarne mize, za starše slavljencev pa bodo rezervirane prednje klopi. Prosim, da to upoštevate.

Toplo vam priporočam, da se tudi v svojih osebnih molitvah spomnite vseh letošnjih 20 fantkov in deklic, da bi bil tudi njim Jezus v Presveti hostiji vse življenje zaupen življenjski sopotnik. Letošnji prvoobhajanci so:
BAJC Taja iz Vrhnike, BARAGA Tilen iz Kozarišč, KOMIDAR Eva iz Klanc, KREK Lan iz Pudoba, KVATERNIK Aleš iz Loža, MLAKAR Karin iz Viševka, PAVLIČ Lara in PAVLIČ Nik iz St. Trga, POROK Petra iz Nadleska, STERLE Hedvika iz St. Trga, STERLE Vili iz St. Trga, STRLE Martina iz Podgore, ŠEBENIK Simon iz Viševka, TOPIČ Ana iz St. Trga, TROHA Tim iz Babnega Polja, TRUDEN Aleks iz St. trga, TRUDEN Žiga iz Nadleska, URBIHA Klementina iz Kozarišč, VESEL Jaka iz St. trga in ŽNIDARŠIČ Marija iz St. trga.

KLANCE - ŽEGNANJE
na god svojega zavetnika (12. maj) bo soseska sv. Pankracija na Klancah v soboto, 12. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje. Vabljeni!

DANE - ŽEGNANJE
po godu svojega zavetnika (15. maj) bo soseska sv. Izidorja v Danah v soboto, 19. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje. Ob tem bomo blagoslovili tudi obnovljeno kapelico. Vabljeni!

GLAVNI SHOD NA KRIŽNI GORI
bo na binkoštno nedeljo, 20. maja, ob 15h. Sv. maša na praznik binkošti bo v farni cerkvi v Starem trgu ob 7h in ob 10h. Popoldne ob 15h pa na Križni gori. Vabljeni, da ob 14h skupaj tudi zmolimo križev pot pri kapelicah do cerkve sv. Križa na Križni Gori.

ŠKRILE - ŽEGNANJE
po godu svojega zavetnika bo soseska sv. Urbana na Škrilah v soboto, 26. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje.

KNEŽJA NJIVA - ŽEGNANJE
pred nedeljo Svete Trojice, bo soseska na Knežji njivi v soboto, 26. maja, ob 17.30h obhajala žegnanje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik