Splošna obvestila

VEROUK
V tem tednu smo zaključili redni verouk v nedeljo 17.6. 2012 bomo pri sveti maši podelili otrokom spričevala in se zahvalili Bogu za veroučno leto.


Zadnje čase so mojstri prebarvali zvonik na Babni Polici, namestili novo kroglo na vrhu zvonika in montirali in izmerili nov strelovod. Vsi stroški so bili 4981,20 evrov. Po vseh cerkvah v župniji in kapelah in v Babnem Polju so dali pod okni nove poličke, tako se bo trajnost oken, ki so bila pred leti povsod nova, zelo podaljšala. V tem času obnavljajo streho na cerkvi in klonici na Otoku. Dali bodo nove letve in novo opeko bobrovec (engubiran Creaton). Velika zahvala Tomu Mulcu (Jeršinov) z Otoka, ki je poravnal polovico stroškov dela. Bog povrni!


Iskrena zahvala Antonu Kandaretu in Juretu za nove stopnice v zvonik pri cerkvi na Gorenjih Poljanah. Zahvala tudi drugim vaščanom za les. Vsem Bog povrni!


Zaradi snemanja TV o Božjih poteh (Križna gora), v petek 15. junija ne bo uradnih ur pri gospodu župniku.

 

POSLOVILNA MAŠA GOSPODA ŽUPNIKA IN KAPLANA
V nedeljo 8.7.2012 se bo pri obeh mašah v Starem trgu poslovil kaplan Bojan. Na Babnem Polju pa 15.7.2012. Med nami bo še ves mesec julij. To nedeljo se mu bomo zahvalili in molili, naj ga na novem mestu spremlja Božji blagoslov. Za njegovo požrtvovalno delovanje bo v znamenje hvaležnosti to nedeljo za njega darovanje pri vseh mašah. V nedeljo 29.7.2012 pa se bo v Starem trgu in na Babnem Polju poslovil gospod župnik Janez Kebe.


ZAKRAMENT SV. BIRME
Na današnjo nedeljo je gospod škof dr. Anton Jamnik podelil zakrament svete birme naslednjim birmancem:
BABNO POLJE: Jan Grajš, Gregor Mlakar, Jasmina Ožbolt, Nina Poje, Kaja Šoštarič.
STARI TRG: Laura Antončič, Nika Antončič, Nina Avsec, Sabina Avsec, Katja Baraga, Klara Jelenc, Urban Kandare, Nuša Kočevar, Ester Kvaternik, Eva Mlakar, Jaka Mlakar, Lara Mlakar, Sara Mlakar, Matic Mulec, Sandra Ovsec, David Palčič, Sara Poje, Jure Špeh, Urška Šumrada, Katja Šušnjar, Maja Tadič, Katja Tomec, Urša Zabukovec, Dominik Baraga, Maruša Forjanič, Marko Kržič, Andraž Lekšan, Maja Ovsec, Špela Ovsec, Anja Petrič, Daša Pirnat, Lenart Prevec, Anja Robek, Rok Sterle, Tit Sterle, Nina Šega, Anže Širca, Tristan Tekavec, David Turk, Aljaž Urbiha, Nace Žnidaršič.

 

ORATORIJ 2012 - “GREM JAZ”
Letošnji Oratorij nosi naslov “GREM JAZ”. Osrednja junakinja Oratorija 2012 je sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje.

 

Oratorij bo potekal od nedelje 1.7.2012 do nedelje 8.7.2012. Glavni namen oratorija je kvaliteteno in zabavno preživljanje počitnic, ko se vsi skupaj kaj novega naučimo za življenje. To so dnevi veselja, ki jih otroci skupaj z animatorji preživijo v domačem kraju. Vabljeni vsi otroci od 5. leta starosti do vključno 8. razreda, da se nam pridružite. Prijavnice boste dobili pri verouku ali pa jo vzeli v cerkvi po 5. velikonočni nedelji. Izpolnjeno prijavnico starši oddajte kaplanu najkasneje do nedelje 17. junija 2012. Kasnejših prijav ne bomo sprejemali!!!

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik