Splošna obvestila

Birma in priprava na birmo je lepo potekala. Tudi srečanje g. nadškofa z birmanci in sama slovesnost s pridigo g. škofa je bilo nekaj posebnega. Bog daj, da bi na priprošnjo k Svetemu Duhu obrodilo bogate sadove. Iskrena zahvala vsem animatorjem birmanskih skupin!!!


POSLOVILNA MAŠA GOSPODA ŽUPNIKA IN KAPLANA
V nedeljo 8. julija se bo pri obeh sv. mašah v Starem trgu poslovil g. kaplan Bojan Traven. Za njegovo delovanje se mu bomo lepo zahvalili s prošnjo, naj ga na novi župniji kot župnika v Loškem Potoku spremlja Božji blagoslov in varstvo Božje Matere. Gospod nadškof dr. Anton Stres ga je imenoval za župnijskega upravitelja v Loškem Potoku. Za njega bo pri obeh mašah darovanje s priporočilom, prav tako v Babnem Polju v nedeljo 15. julija. Župnik Janez Kebe pa se bo poslovil v nedeljo 22. julija v Babnem Polju in 29. julija pri obeh mašah v Starem trgu. Gospod nadškof ga je imenoval za župnika župnije Kopanj. Ob birmi je gospod škof dr. Anton Jamnik naročil, naj bo pri teh mašah darovanje za župnika Kebeta. Vsem dobrotnikom že v naprej Bog povrni. Za novega župnika je imenovan g. Boštjan Modic, župnik v Višnji Gori in za kaplana g. Erik Švigelj, kaplan v Ribnici.


V nedeljo 8. julija ob 16.00 bo v Iga vasi blagoslov obnovljenega križa pred vasjo. Lepa zahvala dobrotnicam Olgi in Marici Telič (Martinove) in drugim vaščanom. Bog povrni!


V župnijski cerkvi v Starem trgu je pasar namestil na stebre posvetilne križe, kjer je 23. junija 1761 nadškof Attems posvetil župnijsko cerkev. Nad vrati cerkva pri sv. Roku, na Gornjih Poljanah in na Bloški Polici pa so ali bodo pritrjene strehice za zaščito hrastovim vratom, ki so zelo izpostavljena dežju in soncu.

 

ORATORIJ 2012 - “GREM JAZ”
1.7.2012 začenjamo z Oratorijem v naši župniji, ki nosi naslov “GREM JAZ”. Osrednja junakinja Oratorija 2012 je sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji.
Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje.


Oratorij bo potekal od nedelje 1.7.2012 do nedelje 8.7.2012. Glavni namen oratorija je kvaliteteno in zabavno preživljanje počitnic, ko se vsi skupaj kaj novega naučimo za življenje.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik