(avgust/september 2012)

Splošna obvestila

MARIJINO VNEBOVZETJE

 

V sredo, 15. avgusta, na največji Marijin praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA bomo pri vseh mašah obnovili izročitev Materi Božji. To bomo storili z gorečo prošnjo, naj Marija, Mati Cerkve, posreduje za našo krajevno Cerkev v njenih sedanjih preizkušnjah.

 

Ta dan lahko poromate tudi v Marijine romarske cerkve. Slovesna nadškofova sv. maša v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah bo ob 10. uri.

 

 

ROMANJE NA RAB

 

V soboto, 25. avgusta, bomo poromali na Rab, kjer bomo obiskali grobove naših pokojnih faranov, za njih molili in darovali sv. mašo v Komporju. Odhod obeh avtobusov bo iz Starega trga ob 5h zjutraj. Vozil bo preko Babnega polja. S seboj vzemite osebni dokument.

 

 

ROMANJE DRUŽIN V GORNJI GRAD

 

Ob praznovanju 550-letnice ljubljanske nadškofije nas ljubljanski nadškof Anton Stres vabi, da v soboto, 1. septembra skupaj poromamo v Gornji Grad. V tej zibelki ljubljanske škofije bomo prosili za trdnost vere v naših družinah, za sožitje med generacijami, za pravilne odločitve pri vzgoji, za blagoslovljen začetek novega šolskega, veroučnega in pastoralnega leta. Prosili bomo za milost, da bomo kot apostoli tudi mi prejeli moč, ko pride v nas Sveti Duh in bomo njegove priče (prim. Apd 1,8).

 

Program romanja v Gornji Grad:
- ob 10.30h: zbiranje pred cerkvijo sv. Fortunata v Gornjem Gradu

- ob 11h: zakonci in odrasli romarji - prisluhnejo besedam nadškofa Stresa; otroci in mladina se udeleži likovne, plesne, pevske in biblične delavnice

- ob 15h skupna DRUŽINSKA sv. maša

- ob 16.30h: ogled bližnjih znamenitosti: Mozirski gaj, Marijina cerkev v Novi Štifti in Radmirje.

 

 

FESTIVAL STIČNA MLADIH

 

V soboto, 15. septembra, bo v Stični - FESTIVAL STIČNA MLADIH. Letošnje leto prinaša veliko privlačnih posebnosti: od še boljšega programa tudi za študente in mlade v poklicih in privlačnega nabora delavnic do pričevanja spreobrnjenja gangsterja, nepozabne sv. maše in najboljšega žura pod taktirko Stična benda.

 

Stična mladih vedno bolj presega meje festivala, saj postaja pristna izkušnja skupnosti, enkratnosti posameznika in bližine Boga dobra popotnica ob začetku pastoralnega leta. Geslo tokratne Stične mladih "Veselite se v Gospodu zmeraj" spodbuja, da nepozabno izkušnjo mladi prenesete tudi v domačo župnijo.

 

Informacije najdete tudi na www.sticna.net.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih med 10.00h in 12.00h

ter vsak dan po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik