(september 2012)

Splošna obvestila

VEROUK
Prvi teden bo najprej VPIS k verouku za vse razrede in sicer:
- v ponedeljek, 10. septembra, od 16h do 18h
- v torek, 11. septembra, od 16h do 18h
- v soboto, 15. septembra, ob 17h v Babnem polju
Starši v kaplaniji vpišete otroke, kupite učbenike in zvezke. Knjige so še dobre stare, izposodite si jih. Kjer so v družini trije šolarji in več, dobijo vse učbenike brezplačno. S seboj prinesite tudi otrokovo spričevalo. Starši prvošolčkov pa prinesite s seboj tudi družinsko knjižico, če je krščen drugod, pa tudi krstni list. V dogovoru z osnovno šolo v Igi vasi bo verouk za 2. in 3. razred poučeval župnik. Otroke 1. razreda iz Ige vasi in Starega trga pa bo poučevala katehistinja in teologinja Marijana TOPLEK DOVJAK iz Cerknice, in sicer v petek popoldne v kaplanovi učilnici. Ves ostali verouk bo potekal v kaplaniji ali v farovžu.

 

knjiga delovni zvezek liturgični zvezek in listki

prispevek za kurjavo

(na družino)

8 eur 4 eur 3 eur 10 eur

 

 

STIČNA MLADIH

V soboto, 15. septembra, je STIČNA MLADIH. Odhod avtobusa bo ob 7.30h iz Starega trga. Prijavite se pri kaplanu Eriku do četrtka zvečer. Prispevek je 5 eur za avtobus in 5 eur na udeleženca festivala kot pomoč za organizacijo tega velikega festivala mladih. Vabljeni vsi mladi!

 

 

MLADINSKI VEROUK
Z mladinskim veroukom, ki bo ob petkih ob 20h v kaplaniji, začnemo po Stični mladih.

 


ČEŠČENJE SV. REŠNJEGA TELESA

Vsak dan pol ure pred večerno sv. mašo v Starem trgu.

 

 

PASTORALNI TEČAJ

v soboto, 22. sept., od 9h do 13h bo v zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano PASTORALNI TEČAJ za člane ŽPS, Karitas in druge župnijske sodelavce. Vabljeni!

 

 

ČASTILCEM BL. ŠKOFA ANTONA MARTINA SLOMŠKA

Dragi častilci bl. škofa Antona Martina Slomška! Blaženi Anton Martin je zapisal, da svetniki Božje milosti za nas prosijo. S tem tudi nas nagovarja k še večjemu zaupanju v moč njihove priprošnje.

 

Predvsem pa nas bl. Anton Martin spodbuja k zaupni molitvi:
»Moli in delaj!, to obsega vse, kar nam je potrebno za večno srečo in večno zveličanje. Da bo naše delo uspeh in hasek imelo, ga začnimo in dokončajmo z dobrim namenom: Bogu v čast, duši pa v zveličanje!«


Po tej poti vabimo, da se v času med 14. in 23. septembrom 2012, to je neposredno pred »Slomškovo nedeljo« združimo v skupni in goreči molitvi v čast bi. Antonu Martinu. Najprej želimo skupaj prositi za naš narod in našo domovino. Bl. škof Anton Martin naj bo naš učitelj, vzornik in priprošnjik za varno pot našega naroda v srečno prihodnost. Da bi v medsebojnem sodelovanju in razumevanju gradili skupnost miru, ljubezni, sprave, odgovornosti ....


V veri, da skupna goreča molitev prinaša velike sadove in Božji blagoslov, smo izpostavili štiri prošnje, v katerih naj bi bili molivci združeni:
1. Za domovino in čas, v katerem živimo
2. Za svetost poklicanih in nove duhovne poklice
3. Za družine in veselje ter odprtost do življenja
4. Za novo evangelizacijo ter blagoslov Slovenskega pastoralnega načrta
5. Po osebnem namenu

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik