Oktober 2012

Splošna obvestila

URNIK SV. MAŠ:

odslej bodo sv. maše v farni cerkvi v Starem trgu ob 18h, na podružnicah in v Babnem polju ob 17h.


VSESLOVENSKO SREČANJE KMETOV

V nedeljo, 14. oktobra, bo v Ponikvi in Slomu 9. vseslovensko srečanje kmetov. Srečanje se bo pričelo ob 12. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Martina v Ponikvi in nadaljevalo ob 14. uri pred rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška v Slomu s svečano akademijo. Po akademiji bo poskrbljeno za pogostitev. Odhod avtobusa ob 8. uri iz Podgore, preko Starega trga, Gornjega Jezera, Cerknice (Unec okrog 8.45). Prijave sprejema: Janez Okoliš na tel. 041/626-463. Prisrčno vabljeni!


MOLITEV ROŽNEGA VENCA VSAK DAN V MESECU OKTOBRU
V mesecu oktobru smo povabljeni, da vsak dan skupno molimo rožni venec, tako v farni cerkvi, kot tudi na podružnicah, morda skupaj s sosedi ali pa vsi skupaj v družini. Dogovorite se med seboj!

V farni cerkvi ga molimo ob času, ko se običajno začenja sv. maša (ob 18h). Molitev vsak dan v tednu pripravlja in vodi ena skupina in sicer:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci


POJASNILO K DRUGEMU NAMENU
Sv. maša, ki je zapisana v oznanilu kot "drugi namen", bo opravil duhovnik nekje v drugem kraju, a vi lahko ta dan pridete k maši v Starem trgu, vaša duhovnika pa bova ta namen pri tej maši omenila.


POVABILO OB POGREBIH
V mnogih župnijah imajo ob pogrebih sorodniki in znanci navado namesto cvetja in sveč raje darovati za več sv. maš za pokojnega, kar je gotovo zanj bolj "koristno" kot pa marsikatera rožica ali svečka, ki vzdrži le par dni. Gotovo so rože in sveče zelo lep izraz naše ljubezni in hvaležnosti do pokojnega, še lepša gesta in prošnja pa bo, če bomo darovali za sv. maše za pokojnega. Tako delamo kristjani, ki verujemo v večno življenje. Te zbrane sv. maše bomo lahko zapisali tudi kot drugi namen, poleg tega pa boste tako lahko večkrat prišli k sv. maši v Starem trgu in prosili za vaše pokojne.


ZADNJI ROMARSKI SHOD NA KRIŽNI GORI
Po godu sv. Luka, evangelista, je na Križni gori vsako leto še zadnji romarski shod in sicer bo to v nedeljo, 21. oktobra, ob 10h. Vabljeni!


SESTANEK ŽPS-ja
na redni sestanek vabim vse člane župnijskega pastoralnega sveta v kaplanovi učilnici v sredo, 10. oktobra, po večerni sv. maši (torej ob 19h).


TEDEN ZA ŽIVLJENJE
od 7. - 14. oktober »PRIŠEL SEM, DA BI IMELI ŽIVLJENJE…«


MISIJONSKA NEDELJA nedelja, 21. oktobra
Misijonska nedelja je praznik veselja nad uspehi veselega oznanila; je praznik hvaležnosti misijonarjem in vsem dobrotnikom v domovini. Darovi pri sv. maši bodo namenjeni za misijone.


OFER NA PRVO NEDELJO V MESECU

Še pred letošnjo zimo bomo pod klopi v farni cerkvi v Starem trgu montirali nove RADIATORJE zaradi smotrnejšega ogrevanja. Po vsej verjetnosti se bomo odločili tudi za ogrevanje na pilete, kar bo pomenilo za polovico manjši strošek od kurilnega olja. Odločil sem se, da bomo odslej, lepo prosim, vsako prvo nedeljo v mesecu pri vseh mašah imeli ofer oz. darovanje za potrebe cerkve. Hvala vam za vsak vaš dar.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik