December 2012

Splošna obvestila

Advent

Začenjamo advent - čas štirih tednov priprave na Božič. Za razliko od "časa med letom", ki je razviden po zeleni bogoslužni barvi, je to čas v vijolični barvi, barvi spokornosti in pričakovanja. Pri sveti maši »Slave« ne molimo. Prav tako začenjamo nov krog beril in prebiramo evangelij po Marku (leto B). V odgovoru na "skrivnost vere" pa v adventu molimo: "Reši nas, Odrešenik sveta, ki si nas s svojim križem in vstajenjem odrešil!"

 

Verski tisk

Pred nami je mesec december, ko bomo ponovno premislili, kaj bomo prihodnje leto gledali, poslušali in brali (če bomo sploh kaj brali). Upam si trditi, da je slovenski verski tisk odličen. Vabim vas, da ponovno preračunate in mogoče boste le našli kakšen evro za redno naročilo na versko tiskano besedo. Ni namreč nepomembno, s čim si človek polni misli in srce – kaj gleda, kaj posluša in kaj bere. "Česar polno je srce, o tem usta govore".

 

Letne naročnine verskega tiska za leto 2013
- DRUŽINA – 88,40 €
- OGNJIŠČE – 27,00 €
- PRIJATELJ – 11,70 €
- MISIJONSKA OBZORJA – 9 €
- BOŽJE OKOLJE – 25,80 €
- BESEDA MED NAMI – 19,80 €
- MOHORJEVE KNJIGE 2014 – 44 €
Naročniki lahko že pridite iskat v farovž Mohorjevke za leto 2013.
Ves verski tisk lahko naročite tudi v farovžu, želim pa si, da bi vas čimveč prejemalo tiskovino kar po pošti. Vse naše dolgoletne pridne RAZNAŠALCE verskega tiska (Družine in Ognjišča) lepo prosim, da od vseh, ki jim redno prinašate revije domov, zberete točne naslove, da bomo na uredništvu uredili za pošiljanje po pošti. Upam, da zaradi tega ne bo kakšna zamera ali da bo kdo celo odpovedal časopis! Če bo stiska z denarjem, kar povejte, bomo pomagali. Čimveč berite verskega tiska!


Miklavžev večer - sreda, 5. december

Sv. Miklavža bomo lahko videli in ga skupaj pričakali v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu zvečer ob 18h.

 

God sv. Nikolaja - četrtek 6. decembra

V župniji Babno Polje, kjer je Miklavž njihov zavetnik, bo obiskal pridne in dobre otroke ter ostale - po sv. maši ob 18h.

 

Prvi petek

7. december - s kaplanom bova obiskala bolne in ostarele po domovih in jim prinesla Najsvetejše na dom.

 

Brezmadežno spočetje device Marije

V soboto, 8. decembra bo slovesni praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE. Sveti maši bosta v Starem trgu ob 8h in ob 17h in v Babnem Polju ob 18h. Vabljeni, da počastimo Brezmadežno Božjo Mater Marijo, h kateri se tako radi zatekamo, tudi z obiskom sv. maše.

 

Farno žegnanje

V nedeljo, 9. decembra - po godu svojega zavetnika sv. Miklavža župnija v Babnem Polju obhaja FARNO ŽEGNANJE

 

Luč miru iz Betlehema

Tudi letos skavti in avstrijska Radio-televizija (ORF) obljubljajo, da bodo prinesli luč miru iz Betlehema. Skavti jo bodo prinesli v našo cerkev že v nedeljo, 16. decembra k jutranji sveti maši. Prav tako bo mogoče v času božične devetdnevnice kupiti svečke za lučko miru.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik