December 2012

Splošna obvestila

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

Pred nami je duhovna priprava na praznik Jezusovega rojstva - BOŽIČ. Od ponedeljka, 17. dec., bo vsak večer po maši POBOŽNOST MARIJO NOSIJO. Vabljeni k večernim sv. mašam pred božičem, tudi otroci!

 

SPOVED

Domača duhovnika bova na voljo za spoved vsak dan eno uro pred mašo in po potrebi tudi po maši. V Babnem Polju bo možnost za spoved v torek, 18. dec., od 16h do 18h. Otroke bomo spovedali v času verouka.

 

OBISK BOLNIH IN OSTARELIH

Obisk bolnih in ostarelih bo v petek, 21. decembra. Sporočite!

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Skavti nam bodo prinesli Luč miru v nedeljo, 23. decembra, k nedeljski sv. maši in nam ob tem prebrali poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in si boste lahko Luč miru sami ponesli domov.

 

PRAZNIČNA SPOVED

V nedeljo, 23. decembra, ob 15.30h bo kratka priprava in možnost za spoved, na voljo bo več dekanijskih duhovnikov!

 

BOŽIČNI KONCERT

Ženski pevski zbor Kr'snice vas v nedeljo, 23. dec., ob 18h vabijo v farno cerkev sv. Jurija v Starem trgu na koncert božičnih in ljudskih pesmi: BOŽIČNI DAR, pod vodstvom Anemarije Štefančič z gosti. Naj vam njihove pesmi ogrejejo srce v pričakovanju božičnih praznikov. Vabljeni!

 

SVETI VEČER

Na SVETE VEČERE vsa zbrana družina pokropite in pokadite domove. Vmes se moli rožni venec, konča se pri jaslicah. Kadilo, oglje, blagoslovljeno vodo, božične kartice, jaslice, Marijanski koledar in Pratike lahko dobite v farni cerkvi.

 

POLNOČNICA

V ponedeljek, 24. dec. bo v Starem trgu ob 18h ti. OTROŠKA POLNOČNICA, ki je namenjena predvsem za družine z malimi otroki in starejše. Vsi ostali bomo prišli k "pravi" POLNOČNICI. Praznične sv. maše na BOŽIČ, 25. decembra, bodo še ob 7.30h in ob 10h v Starem trgu ter ob 8.30h v Babnem Polju.


BLAGOSLOV KONJ

Na sv. Štefana, 26. decembra, bodo sv. maše po nedeljskem razporedu. V Šmarati bo ob 14h tradicionalni blagoslov konj.

 

KOLEDOVANJE

Koledniki vas bodo letos obiskali v soboto, 29. decembra. Koledovanje bo potekalo v obeh župnijah. Sestanek za vse kolednike bo v soboto, 22. decembra, ob 18h v kaplaniji. Zbirali bomo darove za projekte slovenskih misijonarjev. Vsem dobrotnikom Bog povrni!


BLAGOSLOV OTROK

Na nedeljo Sv. Družine bo pri vseh nedeljskih mašah blagoslov naših otrok. Prinesite tudi vaše malčke, saj bo cerkev lepo ogrevana.

 

DOBRODELNI KONCERT

Zavod RIHTARJEVA DOMAČIJA vas vljudno vabi na dobrodelni koncert Božična zgodba, ki bo v nedeljo, 6. januarja 2013, ob 14.00, na god Svetih treh kraljev - Gašperja, Miha in Boltežarja v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju. Več na spletu: www.rihtarjeva-domacija.si. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni prenovi Rihtarjeve domačije.

 

GENERALNO ČIŠČENJE CERKVE

V soboto, 22. decembra, ob 8h zjutraj prosimo za čiščenje farne cerkve čimveč pridnih žena in deklet. Zaradi del v farni cerkvi, ko so mojstri nameščali nove radiatorje v klopeh, se je nabralo veliko prahu na klopeh, stolih, križevem potu in oltarjih in je zato cerkev resnično potrebna čiščenja! Prinesite s seboj tudi metle, čistila, ter kakšen sesalec...

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik