Januar 2013

Splošna obvestila

KONCERT

Zavod RIHTARJEVA DOMAČIJA vas vljudno vabi na dobrodelni koncert Božična zgodba, ki bo v nedeljo, 6. januarja 2013, ob 14h, na god Svetih treh kraljev v župnijski cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni prenovi Rihtarjeve domačije.

 

KOLEDOVANJE

Letos so tudi po naši župniji hodili sveti trije kralji in prosili za darove za naše misijonarje in njihove sirote v Afriki in Oceaniji. Iskreno se zahvaljujem vsem kolednikom, ki ste odlično opravili nalogo »kraljev«, prav tako hvala vsem, ki ste jih dobrohotno sprejeli. Za pomoč našim misijonarjem smo nabrali:
STARI TRG - 5.790,83 eur
in BABNO POLJE: 473 eur

 

POSVETITEV BREZMADEŽNEMU SRCU MARIJINEMU

in pobožnost prvih sobot: Letošnje leto obhajamo 70-letnico, odkar so se po naročilu papeža Pija XII. sredi vojnih grozot leta 1943 verniki po vsem svetu in pri nas posvetili Marijinemu brezmadežnemu Srcu. V Sloveniji se od 1992 izročamo Mariji na njen največji praznik, 15. avgusta. Letos se bomo na to pripravljali z obhajanjem petih zaporednih prvih sobot, kakor sta Jezus in Marija naročila fatimski vidkinji sestri Luciji. Kdor bo na fatimski način obhajal pet prvih sobot, mu Marija obljublja vse milosti, ki so potrebne za zveličanje. Pogoj je, da se v duhu zadoščevanja, pokore in sprave Marijinemu brezmadežnemu Srcu
1. spovemo svojih grehov,
2. prejmemo zadostilno sv. obhajilo,
3. zmolimo en del rožnega venca in
4. v povezanosti z Devico Marijo četrt ure premišljujemo eno ali več skrivnosti rožnega venca
5. vse v duhu zadoščevanja, pokore in sprave.
V naši cerkvi bomo začeli prvosobotno pobožnost v soboto, 5. januarja ob 16h (45 min pred mašo) Za spoved bo na razpolago spovednik že 1 uro pred mašo. Ob izhodu iz cerkve si lahko vzamete zgibanko in knjižičo: PET PRVIH SOBOT, ki jo je pripravil Anton Nadrah, voditelj Odbora Zruženja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu.


MOLITVENA URA in SV. MAŠA za DUHOVNE POKLICE NA BREZJAH

bo na nedeljo, 20. januarja. Za molitev in pripravo je določena naša dekanija. Ob 15h bo v baziliki na Brezjah molitvena ura, ob 15.30h litanije in ob 16h sv. maša. Zelo lepo znamenje za našo župnijo bi bilo, če bi se vas prijavilo za romanje na Brezje za en avtobus. Prijavite se do 16. januarja v župnjišču. Odhod avtobusa bo 20. januarja ob 13h. Za duhovne poklice največ storimo, če več molimo v ta namen, če darujemo svoje telesno trpljenje za duhovniške, redovniške in misijonarske poklice in če tudi bolj pozitivno govorimo o duhovnih poklicih. Seveda so najboljša zemlja za rast duhovnih poklicev zdrave družine z večim številom otrok.


ZAHVALA

vsem letošnjim jasličarjem : v Starem trgu Damjanu, Jožetu in Mariji, ter v Babnem polju Ninotu in Dušanu. Hvala vam za lepe jaslice.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob PONEDELJKIH med 10.00h in 12.00h

ter ob ČETRTKIH med 17.00 in 17.30h

(v poletnem času med 17.00h in 18.30h)

ter VSAK DAN po sveti maši v Starem trgu.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

V času solskih počitnic so uradne ure samo po sveti maši.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik