Splošna obvestila

VEROUČNA SV. SPOVED PRED PRAZNIKI VSEH SVETIH

Ker so v tednu pred praznikom Vseh svetih jesenske počitnice, bomo že v tem tednu (21. in 22. oktobra) opravili sv. spoved za vse razrede od 3. do 9. razreda v času verouka. 1. in 2. razred ima verouk po običajnem razporedu.

 

PREHOD NA ZIMSKI ČAS

Iz sobote, 26. oktobra, na nedeljo, 27. oktobra, preidemo na zimski čas, prestavimo kazalce za 1 uro nazaj!

 

SPOVED PRED PRAZNIKI

Naslednjo nedeljo, 27. oktobra, bo popoldne ob 16h v farni cerkvi sv. Jurija možnost za sv. spoved, saj bo spovedovalo več dekanijskih duhovnikov. Naj ne bodo pred praznikom Vseh svetih urejeni in okrašeni samo grobovi naših rajnih, ampak se na praznik pripravimo tudi z očiščenjem in ureditvijo svoje duše. Tako bo pred Bogom tudi naša prošnja za naše rajne čistejša.

 

OBISK BOLNIKOV in OSTARELIH pred prazniki

Namesto na prvi petek v mesecu, bom že v sredo 30. oktobra, obiskal vse bolne in ostarele v župniji in jim prinesel Najsvetejše na dom. Lahko boste opravili tudi sv. spoved. Če bi želeli, da obiščem še koga, mi sporočite v župnišče.

 

ZAKLJUČEK MOLITVE ROŽNEGA VENCA

Najbolj pridne otroke, ki ste v mesecu oktobro pogostokrat prihajali v farno cerkev k skupni molitvi rožnega venca, vabim v četrtek, 31. oktobra, k večerni sv. maši in molitvi rožnega venca. Prinesite s seboj tudi tiste listke, ki ste jih v tem mesecu pridno zbirali. Najbolj pridni med vami boste prejeli nagrado. Vabljeni!

 

MAŠE NA PRAZNIK VSEH SVETIH

v petek, na praznik VSEH SVETIH, 1. novembra, bodo maše po nedeljskem redu. Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:

ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)

ob 13h: Bloška Polica

ob 14h: Lož - sv. Rok

ob 15h: Podcerkev

ob 16h: Viševek

ob 18h: molitev 3 rožnih vencev

za verne rajne: Pridružite se nam!

- v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu

- v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju

 

NA VERNIH DUŠ DAN

2. novembra, bom ob 17h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem.

 

POPOLNI ODPUSTEK

Za opravljeno sv. spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije pa bo imel trajnejšo vrednost.. in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Dar za svečko je 1,20eur, s tem darom pa boste še pomagali ljudem v stiskah.

 

ZAHVALNA NEDELJA - 3. november

Vse je dar, dar Boga Najvišjega. Zahvalna nedelja je priložnost, da se Bogu zahvalimo za vse dobro v tem letu: najprej za življenje in mir, ki sta največji dobrini za človeka; potem za zemljo, na kateri smo pridelali letošnje sadove; za delovno mesto in streho nad glavo; pa za zdravje... Bogu smo hvaležni tudi za duhovne voditelje, ki v nas budijo upanje na večno življenje. Hvaležni smo mu za delo in za Božje varstvo.

 

Na zahvalno nedeljo se zahvaljujemo tudi svojim najbljižjim, ki delijo z nami dneve našega življenja. Bog povrni vaše molitve, in vse darove, s katerimi sodelujete, podpirate in omogočate življenje naše župnije, ljublj. škofije in vesoljne Cerkve.

 

Zahvaljujem se vsem sodelavcem in prijateljem, ki skbite in pomagate pri oznanjevanju, bogoslužju in pričevanju. Osebno se zahvaljujem za vašo skrb za župnika, izkazano v molitvah, darovih in dobrih delih. Iskrena hvala vsem - naj vam dobri Bog povrne z večnimi darovi.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik