Splošna obvestila avgust/sept. 2015

SREČANJE Z AUXILIARJEM EVROPE
V tem tednu, v četrtek in petek (27. in 28. avgusta), bo v župnijo Babno polje prinesena Velika milostna podoba Marije Romarice iz Schonstatta, imenovana Auxiliar. K molitvi pred to podobo ste povabljeni vsi, ki redno sprejemate Marijo Romarico in tudi vsi ostali. V tej podobi je Marija že drugič na poti po državah Evrope. Tisoči so že molili pred to podobo. Dne, 8. septembra leta 2012 jo je nadškof Rino Fischella, kot predsednik papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, med sveto mašo na slovesnosti v Schonstattu okronal za Kraljico nove evangelizacije Evrope.
Obračajmo se radi na Božjo Mater, Kraljico nove evangelizacije. Podoba Marije Romarice je prišla v teh dneh tudi v Slovenijo, različne župnije jo sprejemajo. V Babnem polju bo molitev pred to milostno podobo v četrtek in petek ob času večerne maše (ob 17.30h). Vabljeni!

PRVI PETEK: v petek, 4. sept., bom obiskal bolne in ostarele na domu in jim na dom prinesel Najsvetejše. Zjutraj ob 8h in zvečer 1 uro pred sv. mašo bo možnost za redno mesečno spoved.

8. sept. - MARIJINO ROJSTVO - mali šmaren: na praznik bodo sv. maše -
v Babnem Polju ob 8h zjutraj,
v Starem trgu ob 19h in ob 17.30h v Viševku, kjer soseska Marijinega vnebovzetja obhaja malo žegnanje.

KRIŽNA GORA - pred praznikom povišanja sv. Križa (ponedeljek, 14. septembra) bo v soboto, 12. sept. ob 8h zjutraj žegnanjska maša. Vabljeni!
ŽEGNANJE na DOL. POLJANAH: po godu svoje zavetnice Žalostne Matere Božje bo soseska na Doljnih Poljanah v soboto, 19. septembra, ob 17.30h obhajala žegnanjsko sv. mašo. Vabljeni!

VEROUK: z veroukom bomo začeli po 13. septembru. Vpis otrok za vse razrede verouka bo v prostorih kaplanije, v učilnici:
v ponedeljek, 7. sept., od 15h do 17h, in
v torek, 8. septembra, od 15h do 17h.
Ob tej priložnosti starši s seboj prinesite tudi otrokovo spričevalo, dobili boste tudi zvezke in knjige, ki jih bo otrok potreboval za verouk, in upam, da do takrat tudi že urnik verouka.
Tudi letos si želim, da bi se vsi razredi zvrstili na ponedeljek in torek popoldne. To je zaenkrat samo okvirno, ker se bomo morali še prilagajati šolskemu urniku in se dogovarjati s šolo.

STIČNA MLADIH: v soboto, 19. sept., vabljeni mladi in devetošolci na srečanje mladih v Stični. Gremo z avtobusom, prijave sprejemamo v farovžu. Cena prevoza bo znana na avtobusu (odvisno od števila prijav).

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik