Splošna obvestila oktober/november 2016

PRVI PETEK: že pred praznikom vseh svetih bom v petek, 28. oktobra, obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom. Lahko bodo opravili tudi sv. spoved pred prazniki. Če bi želeli, da obiščem še koga, mi sporočite v župnišče.

PRESTAVIMO URO NA ZIMSKI ČAS: iz sobote na nedeljo, 30. oktobra, (na zadnjo nedeljo v oktobru) prestavimo uro na zimski čas (za eno uro nazaj). Delavniške sv. maše bodo podslej na podružnicah in v Babnem Polju ob 16.30h (razen ob pon. in torkih, ko imam verouk do 17h) in v Starem trgu ob 18h.

MAŠA ZA ŽRTVE NASILJA - v Viševku: v nedeljo, 30. okt., ob 14h bo sv. maša za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja.

SPOVED PRED PRAZNIKOM VSEH SVETIH:
V nedeljo, 30. oktobra, popoldne ob 15.30h bo v farni cerkvi sv. Jurija možnost za sv. spoved, saj bo spovedovalo več dekanijskih duhovnikov.

JESENSKE POČITNICE: prvi teden v novembru, ko v torek obhajamo tudi slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih, zato v tem tednu ne bo verouka. Spoved bomo opravili teden prej, v času verouka, v ponedeljek in torek, 24. in 25. oktobra.

Na praznik VSEH SVETIH,v torek, 1. novembra, bodo sv. maše po nedeljskem redu. Popoldne pa se bomo zbrali k molitvi za vaše pokojne in k blagoslovu grobov na pokopališčih:
ob 8.30h: Babno Polje (po sv. maši)
ob 13h: Bloška Polica
ob 14h: Lož - sv. Rok
ob 15h: Podcerkev
ob 16h: Viševek
ob 18h: molitev 3 rožnih vencev
za verne rajne: Pridružite se nam pri skupni molitvi: v farni cerkvi sv. Jurija v Starem Trgu in v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem polju!

Na VERNIH DUŠ DAN, v sredo, 2. novembra, bom ob 18h v farni cerkvi sv. Jurija vodil molitev 3 rožnih vencev za vaše rajne - po namenu "OČENAŠEV". Imena vaših rajnih, za katere naj bi molil, zapišite na listek in ga v dneh pred praznikom vseh svetih oddajte v pehar pred oltarjem. Listek si lahko vzamete pod korom.

POPOLNI ODPUSTEK: za opravljeno sv. spoved, za obisk pokopališča in za opravljeno molitev za rajne in po namenu sv. očeta v prvih osmih dneh novembra Cerkev naklanja popolni odpustek. Vredno prejeto obhajilo lahko darujemo za rajne. V spomin in blagor vaših rajnih darujte tudi v dobre namene. Ena krizamtema ali svečka manj na grobovih rajnih se ne bo poznalo. Dar za sv. maše ali za potrebe naše župnije ali v dobre namene pa bo imel trajnejšo vrednost in zaklad v nebesih. Pred praznikom vam člani naše Karitas že ponujajo SVEČKE KARITAS (manjša sveča, ekološko bolj prijazna), ki jih boste lahko prižgali na grobu vaših rajnih. Z vašim darom za svečko boste pomagali ljudem v stiskah.

GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE:
Lepo vabljeni na gala koncert Radia Ognjišče, ki bo Cankarjevem domu v Ljubljani, v nedeljo, 20. novembra, ob 15h popoldan. Cena vstopnice in prevoza z avtobusom je 27 eur. Rezerviranih imamo 35 vstopnic v parterju. Prijavite se čimprej, da lahko potrdimo vstopnice in avtobus. Prijave sprejema Franc TRUDEN v Podgori na tel. 01 705 80 53. Lepo vabljeni!

LETNI KONCERT CERKVENEGA PEVSKEGA ZBORA sv. Jurija v Starem trgu: v soboto, 29. oktobra, ob 20h (takoj po večerni sv. maši) bodo v farni cerkvi sv. Jurija člani cerkve-nega pevskega zbora sv. Jurija izvedli svoj letni koncert. Vabljeni, da jim tudi s svojo udeležbo pokažemo hvaležnost za njihov velik prispevek k lepšemu obhajanju našega skupnega bogoslužja v naši župniji!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik