Župnijsko romanje

 

Župnijsko romanje bomo imeli v soboto, 8. junija 2013. Poromali bomo na Zaplaz, kjer je Marijina božja pot in kjer je pokopan blaženi mučenec Lojze Grozde. Na Zaplazu bomo imeli sveto mašo, priložnost bo za sveto spoved, po sv. maši bomo imeli skupno kosilo. Po kosilu bomo šli na Žalostno Goro pri Mokronogu, kjer bomo v Marijini cerkvi zapeli litanije Matere Božje z odpevi. Če bo vreme primerno, se bomo nazaj grede ustavili v Mirni in šli do kraja Grozdetove smrti. Peš hoje do kraja Grozdetove smrti je približno 500m ob potoku.

 

Odhod avtobusa iz Babnega Polja bo ob 7.30, avtobus bo pobiral še v Podgori, Igi vasi, Pudobu, Starem trgu, Ložu in Bloški Polici. Prihod domov je predviden ob 18. uri.

 

Romanje je namenjeno vsem faranom obeh župnij. Tisti, ki redno čistite in krasite cerkev ter skrbite za podružnične cerkve imate prispevek za romanje 10€, za ostale pa bo prispevek 25€. V ceno je vključen avtobusni prevoz in kosilo.
Prijavite se pri Kaplanu.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

Uradne ure:

Ob ponedeljkih od 10.00h—12.00h ter vsak dan po večerni sv. maši v Starem trgu.

V času šolskih počitnic so uradne ure samo po maši.

Ob nedeljah in praznikih ni uradnih ur.

 

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnijski upravitelj

Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Napovednik


Aktualne fotografije

Cerkev Stari trg pri Ložu

(oktober 2011)

 

Župnija Stari trg pri Ložu
Župnija Stari trg pri Ložu

Župnija Stari trg pri LožuSpletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik