Majski romarski pohod

Majski romarski pohod se v soboto, 19. maja 2012, seli na Notranjsko

 

Romali bomo k cerkvi sv. Andreja na Gornjih Poljanah, ki je najvišja ležeča cerkev na Notranjskem - leži na 1065m nad- morske višine in je bila prvič omenjena 1526. leta.

 

Takrat bo že skoraj poletni čas in prav je, da se z našim romanjem tokrat dvignemo nekoliko više.

 

 

Kot so zatrdili domačini, sama pot ni zahtevna, saj je že izhodiščno mesto, do koder se bomo pripeljali, 724m nad morjem. Približno 4km nas bo vodila pot po makadamski cesti po gozdu (možna je uporaba otroškega vozička z velikimi kolesi), razen zadnjih 50m, saj do cerkve vodi samo peš pot. To bo skupaj približno 1,5 ure zmerne hoje v eno smer.

 

Odhod je torej v soboto, 19.5.2012, ob 9.00 uri v Jermendolu.

 

Sv. maša bo predvidoma ob 11. uri. Maševal bo domači duhovnik in duhovniki, ki se bodo pohoda udeležili. Povabite jih.

 

Po maši bo možnost tople malice "na žlico" na kmečkem turizmu Jure na Gornjih Poljanah, najvišjem zaseljku Notranjske, lahko pa si omislite tudi kaj iz popotne torbe. Na kmečkem turizmu si bomo lahko pogledali njihovo  etnološko zbirko kmečkega in gozdarskega orodja ter gospodinjskih pripomočkov, ki je delno postavljena tudi na prostem. Na voljo je oblino prostora za tekanje in igro.

 

Kako do izhodišča? Z avtoceste Ljubljana - Postojna zavijete na odcepu Unec. Pot nadaljujete po glavni cesti skozi Cerknico proti Staremu trgu pri Ložu. Nadaljujete po glavni cesti skozi vasi Pudob, Iga vas, Podgora, potem pa skozi gozd v smeri Babnega Polja in nekje na pol poti je odcep za Gorenje Poljane (ni hiš in je možnost pustiti avtomobile ob cesti). Tam je Jermendol, kjer bo nekdo počakal. Od tam dalje pa gremo peš po gozdu in makadamski cesti.

 

Lepo povabljeni v ta prelepi konec Slovenije, kjer bomo zagotovo doživeli stik s čudovito naravo in Stvarnikom, ki nam daje vse to.

 

Kontaktni tel. številki: 031 788 282 (Janja in Marko Urbiha) in 041 616 534 (Marija in Ivan Halas).

 

Romarsko - pohodna druščina.

 

Več na Turizem Jure Kordiš

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik