Splošna obvestila april/maj 2018

SKAVTSKA AKCIJA ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA: vsako leto nas naši skavti vabijo, da jim pomagamo zbirati odpadni papir. Od petka, 27. aprila, do ponedeljka, 14. maja bo na parkirišču pod farovškim skednjem pri farni cerkvi v Starem trgu postavljen kontejnar, v katerega lahko prinesete odpadni papir. Pomagajte našim skavtom.

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE:
v tednu od 15. do 22. aprila bo vsa vesoljna Cerkev molila za duhovne in predvsem duhovniške poklice. Brez duhovnikov smo izgubljeni. To čutijo že mnoge župnije, ki nimajo svojega pastirja. Zato si v tem tednu podajmo roke in jih sklenimo v skupni molitvi. Postanimo Cerkev, ki rojeva duhovnike, »Božje poslance«, da bo bodo »varovali šibke, postavili pokonci padle, poiskali izgubljene, vsem pomagali in vsem s svojo roko pokazali varno pot v večno domovino« (A. M. Slomšek). Na 4. velikonočno nedeljo ob našem farnem žegnanju bomo obhajali nedeljo Dobrega Pastirja. Gospoda bomo torej prosili tudi, da nam nakloni nove duhovne poklice.

SV. BIRMA:
slovesnost podelitve zakramenta sv. birme za 41 letošnjih birmancev (8. in 9. razred verouka) bo v torek, 1. maja, ob 8h v župniji Babno Polje, ob 10h v župniji Stari trg. Birmovalec bo g. ljubljanski pomožni škof Franci ŠUŠTAR.

IZPIT za birmance pred duhovnikom izpraševalcem iz škofije bo v soboto, 21. aprila, od 11h naprej v kaplaniji. Opravljeni izpit je pogoj za pristop k zakramentu sv. birme.

DEVETDNEVNICA: Birmanci, botri in starši bomo v tednu pred birmo (od 23. do 30. aprila) vsak dan ob 19h obhajali bližnjo pripravo in skupno molitveno »devetdnevnico«. Udeležba na tej devetdnevnici je za birmance obvezna, za starše in botre pa zelo priporočena.

SREČANJE z g. škofom birmovalcem Francem Šuštarjem bo v četrtek, 26. aprila, ob 18h. Vse naše farno občestvo (veroukarji, ministranti, birmanci, starši, botri, pevci, ključarji in člani ŽPS... pričakamo škofa ob 18h v farni cerkvi. Po sv. maši bo imel škof tudi srečanje s ključarji in člani ŽPS iz obeh župnij.

SESTANEK za starše birmancev bo v torek, 24. aprila ob 18h (pred večerno sv. mašo) v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu. V sredo, 25. aprila, ob 17h pa v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju.

1. MAJ - sv. Jožef, zavetnik delavcev
Vsako leto začenjamo mesec maj s praznikom sv. Jožefa delavca, praznikom delavcev. Torej praznik očetov in mater, ki dneve in dneve dajete svoje najboljše življenjske moči za ljubi kruhek. Praznik svetega Jožefa, delavca, nas zato nujno sprašuje o delavnosti, zanesljivosti, pravičnosti in poštenosti, kakršen je sveti Jožef bil. O pravičnosti in poštenosti delavcev in delodajalcev in sicer na vseh področjih življenja. O pošteno opravljenem delu in o pravičnem plačilu za opravljeno delo.

MARIJIN MESEC MAJNIK - ŠMARNICE: Šmarnice za otroke z naslovom PRIPOVEDI O MARIJI je napisal Lojze Kozar ml. »Po Mariji k Jezusu,« je bila in je še vedno najbolj varna pot za srečno večnost, da bi nebeško Gospo čim bolje spoznali, se navdušili nad njo in jo posnemali. Tako bomo zanesljivo izpolnili Jezusovo voljo in zaživeli kot dobri ljudje, kristjani in državljani. Otroci boste vsak dan za spodbudo dobili tudi nalepko z Marijino podobo.
Šmarnice za odrasle z naslovom FATIMSKA PASTIRČKA NAS UČITA ŽIVETI pa je pripravil p. Branko Petauer OCist.

PRVI PETEK: na prvi petek v mesecu, 4. maja, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

FLORJANOVA NEDELJA: 6. maja, bo pri sv. maši v Babnem Polju ob 8.30h in v Starem trgu ob 10h postroj in blagoslov gasilcev ter sv. maša na čast sv. Florjanu za vse žive in pokojne gasilce iz obeh župnij.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik