Splošna obvestila marec/april 2014

Vabljeni k MOLITVI KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek ob 18h in vsako postno nedeljo ob 15h.

 

V sredo, 19. marca, obhajamo v Cerkvi slovesni praznik SV. JOŽEFA, varuha sv. Družine, moža device Marije in zavetnika mož in očetov. Sv. maše bodo v Starem trgu ob 8h zjutraj in ob 18h zvečer, v Babnem Polju ob 19h. Počastimo sv. Jožefa tudi z obiskom sv. maše.

 

Od 19. do 25. marca bomo v Cerkvi na Slovenskem praznovali TEDEN DRUŽINE pod geslom: DRUŽINA ŽIVI VESELJE. Cerkev se ustavlja ob razmišljanju o Božjem načrtu za naše družine, o skrivnosti zveze med možem in žensko, ki jo krona zakrament zakona in o odnosih v naših družinah, med njihovimi člani,možmi in ženami, očeti in materami, otroki, starimi starši...

 

4. LETNO SREČANJE ČASTILCEV MARIJE ROMARICE bo v nedeljo, 23. marca 2014 v župnijski cerkvi sv. Jurija v Starem trgu pri Ložu s pričetkom ob 14h. (Uvodni pozdrav, Rožni venec – Ljubezen je močnejša. Tema: Smo v letu 100. obletnice Schönstatta. Povabilo na romanje – s. Ramona, odmor – možen nakup spominkov in CD-jev. Ob 16h sv. maša. Po sveti maši blagoslov podob Marije Romarice.

 

V torek, 25. marca, obhajamo slovesni praznik GOSPODOVEGA OZNANJENJA, ki velja v krščanstvu tudi za materinski dan. Praznične sv. maše bodo zjutraj ob 8h in ob 18h, v Babnem polju ob 19h.

 

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA: naši skavti iz Loške doline tudi letos konec marca organizirajo zbiranje starega papirja. Na parkirišču pod farovžem bo od petka 28. marca do ponedeljka, 31. marca postavljen kontejner, v katerega boste lahko zmetali stari papir.

 

PREHOD NA POLETNI ČAS: v soboto, 29. marca – premaknemo kazalce za eno uro naprej.

 

Malo žegnanje na BABNI POLICI: v nedeljo, 30. marca, bo sv. maša ob 15h.

 

PRVI PETEK: v petek, 4. aprila, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

 

MAŠA ZA POBITE: 6. aprila, na 5. postno, tiho nedeljo, bo v Grahovem v novem spominskem parku ob 15h sv. maša za pobite (s krajšim kulturnim programom.) Pri maši bodo sodeloval tudi naš cerkveni pevski zbor. Vabljeni!

 

PRVI POSTNI SHOD na KRIŽNI GORI bo 6. aprila, na peto postno, tiho nedeljo. Ob 14h se zberemo k molitvi križevega pota, ki bo potekala ob kapelicah, ob 15h sv. maša v cerkvi sv. Križa na Križni gori. Vabljeni!

 

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik