Splošna obvestila za oktober 2014

SLOMŠKOVA NEDELJA: po godu blažene škofa A. Martin Slomška (24. sept.) v nedeljo, 28. sept, obhajamo Slomškovo nedeljo. Združimo se skupni molitvi v čast blaženemu škofu Slomšku, da nam izprosi blagoslova za ves naš slovenski narod.

MLADINSKI VEROUK: v petek, 26. septembra, pričenjamo z mladinskimi srečanji ob petkih ob 20h. Na teh srečanjih, na katere ste povabljeni srednješolci in študentje, se bomo pogovarjali o različnih temah in vprašanjih našega življenja, ki jih skušamo reševati z vero v Jezusa Kristusa. Vabljeni na ta naša skupna srečanja in druženja vsi mladi iz župnije.

Srečanje za MINISTRANTE in vse, dečke, ki bi še želeli vstopiti v ministrantske vrste, bo v soboto, 27. sept., ob 10h dopoldan v farni cerkvi.

DEKANIJSKA KONFERENCA: duhovniki dekanije Cerknica se vsak mesec na prvo sredo v mesecu srečujemo na rednih skupnih srečanjih, vsakokrat na drugi župniji. Tokrat pa bo konferenca v naši župniji Stari trg in sicer v sredo, 1. oktobra, na god Terezije Deteta Jezusa. V farni cerkvi bo ob 9h najprej skupna molitev rožnega venca, vmes možnost za spoved, ob 9.30h pa sv. maša, h kateri ste vabljeni tudi farani v čim večjem številu. Po maši bomo imeli duhovniki še sestanek in skupno kosilo.

V mesecu OKTOBRU vsak dan molitev rožnega venca: Podobno kot maj, je tudi mesec oktober Marijin mesec. Povabljeni smo, da vsak dan SKUPAJ molimo rožni venec, tako v farni cerkvi, kot tudi v vasi na podružnicah, morda pri kapelicah, skupaj s sosedi ali pa vsi skupaj v družini. Starši, ne pozabite na to dragoceno molitev in jo radi molite skupaj s svojimi otroki. S to molitvijo se bomo povezali z življenjem Jezusa in njegove ter naše Matere Marije. V farni cerkvi v Starem trgu bomo skupaj molili rožni venec v času, ko se običajno začne sv. maša (ob 18h), na podružnicah bo zato sv. maša kasneje - ob 19.30h.

Molitev bo vsak dan v tednu pripravila in vodila ena skupina in sicer:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci
V sredo, 1. oktobra, že začenjamo z redno skupno molitvijo v farni cerkvi. Molitev pripravijo in vodijo člani ŽPS.

PRENOVA V DUHU: v sredo, 1. oktobra, vabljeni na srečanje molitvenega občestva. Gost večera bo p. Peter Vrabec, frančiškan.

KLANCE: v soboto, 4. okt., ob 17h obhajamo žegnanjsko sv. mašo za sosesko sv. Pankracija. Vabljeni na Klance!

SKAVTI: v soboto, 25. oktobra, ob 10h skavti začenjajo novo skavtsko leto. Vabljeni v skavtske vrste še ostali osnovnošolski otroci.

MAVRIČARJI: ljubitelji otroške revije Mavrica tudi v naši župniji ustanavljamo skupino otrok, ki se boste lahko 1x mesečno srečevali in ustvarjali ob tej prelepi in bogati otroški reviji. Otroci boste skupaj ob različnih mavričnih -katehetskih izzivih ustvarjali, brali, risali in podobno. Lepo bo, primerno za otroke od 1. do 6. razreda. Starši, pripeljite jih na te Mavrične ure. Prav bo, da so otroci naročeni na Mavrico, ker je vsebina osnova za ustvarjanje v tej skupini. Vodile in oblikovale jo bodo Simona Levec, Katarina Truden in Petra Rizmal. SREČANJA MAVRIČARJEV bodo vsako drugo soboto v mesecu ob 16h. Prvo srečanje bo torej v soboto 11. oktobra, ob 16h. Vabljeni!

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik