Splošna obvestila november 2014

ŽEGNANJE PODCERKEV: sv. Martin: pred godom svojega zavetnika soseska sv. Martina v Podcerkvi v soboto, 8. nov., obhaja žegnanje. Sv. maša bo popoldne ob 15h. Vabljeni na praznovanje godu sv. Martina v Podcerkev.

Skupina MAVRIČARJI: mlajši osnovnošolski otroci vabljeni v soboto, 8. nov. ob 16h v kaplaniji na srečanje prijateljev otroške revije Mavrica. Veseli Mavričarji boste na tem srečanju ustvarjali čudovite stvari, prepevali lepe pesmi in brali iz Mavrice.  Vabljeni!

MINISTRANTSKA SREČANJA: vsako soboto ob 9h imamo ministrantje v farni cerkvi naša srečanja. Vabljeni v ministrantske vrste tudi novi dečki, predvsem tisti, ki želite tudi z ministriranjem pri mašah biti še bliže Jezusu in pomagati v župniji.

ZAHVALNA NEDELJA: v nedeljo, 9. nov. Vse je dar, dar Boga Najvišjega. Zahvalna nedelja je priložnost, da se Bogu zahvalimo za vse dobro v tem letu: najprej za življenje in mir, ki sta največji dobrini za človeka; potem za zemljo, na kateri smo pridelali letošnje sadove; za delovno mesto in streho nad glavo - in za zdravje. Bogu smo hvaležni tudi za duhovne voditelje, ki budijo v nas upanje na večno življenje. Hvaležni smo mu za uspeh pri delu in za Božje varstvo. Na zahvalno nedeljo se zahvaljujemo tudi svojim najbližjim, ki delijo z nami dneve našega življenja. Bog povrni vaše molitve in vse darove, s katerimi sodelujete, podpirate in omogočate življenje naše župnije, ljubljanske nadškofije in vesoljne Cerkve. Zahvaljujem se vsem sodelavcem in prijateljem, ki skrbite in pomagate pri oznanjevanju, bogoslužju in pričevanju. Osebno se zahvaljujem za vašo skrb zame, izkazano v molitvah, darovih in dobrih delih. Iskrena hvala vsem - naj vam dobri Bog povrne.

GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE: Letos naš priljubljeni cerkveni radio Ognjišče praznuje 20. obletnico svojega delovanja, zato ste lepo vabljeni na 20. Gala koncert Radia Ognjišče, ki bo v nedeljo, 23. nov. 2014 ob 15h v Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu v Ljubljani. Rezerviranih je 35 vstopnic v parterju. Cena vstopnice in prevoza je 27eur. Prijave sprejema Franc Truden iz Podgore, na telefon 01/705-80-53. Rok prijave je do nedelje, 16. nov. 2014. Odhod avtobusa bo ob 13h iz Podgore. Lepo vabljeni, da se prijavite!

TEDEN ZAPOROV 2014: Upanje v izgradnji je naslov letošnjega tedna zaporov, ko se bomo od 16. do 22. nov. v molitvi spomnili vseh, ki jih beseda zapor kakorkoli dotika: zaporniki, žrtve kaznivih dejanj, delavci v zaporu, prostovoljci in družine zaprtih oseb.

TAIZEJSKA MOLITEV: na god svoje zavetnice sv. Cecilije, 22. novembra, pripravlja naš cerkveni mešani pevski zbor sv. Jurija po večerni sv. maši ob 18h molitev s prepevanjem Taizejskih pesmi. Po molitvi pa bomo druženje in praznovanje sv. Cecilije nadaljevali še v dvorani v kaplaniji. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem našim pevcem, pevovodkinji Ani Gregorič in organistoma Andreju in Niki za ves vaš trud in prispevek k lepšanju našega skupnega bogoslužja pri sv. mašah in ob drugih priložnostih. Naj vam Bog povrne za vse.

GREGORJANSKE SV. MAŠE - ob pogrebu Slavkota Sterle iz Podgore ste namesto cvetja na grob pokojnega darovali za gregorijanske maše (30 zaporednih maš), ki sem jih že oddal na Misijonsko središče v Ljubljani (opravljene bodo v misijonih).

NOVI LJUBLJANSKI NADŠKOF METROPOLIT : Apostolski nuncij v Sloveniji je na god sv. Frančiška Asiškega, 4. oktobra, sporočil, da je sveti oče Frančišek imenoval frančiškana patra STANETA ZORE za ljubljanskega nadškofa metropolita. Na slovesni praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, v nedeljo, 23. nov. 2014, bo ob 15h v ljubljanski stolnici med slovesno sv. mašo škofovsko posvečenje in umestitev za novega nadškofa, ko bo s tem prevzel nadškofijo v kanonično posest. Pri tem bogoslužju bomo prosili Jezusa, Dobrega pastirja, naj blagoslavlja in podpira njegovo delo v blagor duhovnikov, redovnikov in vsega Božjega ljudstva naše nadškofije, in mu nakloni potrebne modrosti, pastoralne ljubezni in trdnega zdravja. Vabljeni na slovesnost v ljubljansko stolnico. Slovesnost boste lahko spremljali tudi na TV SLO in po radiu Ognjišče. Molimo zanj.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik