Splošna obvestila april/maj 2015

ROMANJE NA KUREŠČEK:
v soboto 1. maja, vabljeni na romanje na k Mariji na KURŠČEK. Prijavite se Ivani DEBELJAK na tel. 01/705-8056 ali na gsm 031/249-257. Odhod avtobusa bo ob 7h iz Podgore. Vabljeni!

DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA:
v četrtek, 23. aprila, obhajamo god sv. Jurija, farnega zavetnika v Starem trgu. Ta dan bomo prihajali pred Jezusa in ga molili v Najsvetejšem Zakramentu. Celodnevno češčenje svetega Rešnjega telesa je velik trenutek za vsakega izmed nas, za župnijo in naš kraj, v katerem je naš dom. Ta dan nam Bog sam prihaja naproti in želi biti z nami. Vabi nas, žejne in obtežene, da nas okrepča. Bog ne potrebuje našega češčenja, ampak ga potrebujemo mi, da bomo bolj ljudje in bolj bratje in sestre med seboj. Sredi tega sveta, kjer je dragocena vsaka minuta, si kristjani privoščimo dan celodnevnega češčenja SRT. Vrata tabernaklja bodo odprta in Jezus, skrit v podobi kruha, bo na našem oltarju čakal vsakega od nas. »Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in jaz vas bom poživil…!« (Mt 11,28) Povabljeni, da skupaj molimo in si izprosimo na priprošnjo našega zavetnika sv. Jurija Božji blagoslov:
ob 8h - sv. maša
ob 9h: Podgora, Vrh, Babna Polica
ob 10h: Dane, Klance, Jezero, Laze, Otok
ob 11h: Nadlesk, Podcerkev
ob 12h Stari trg, Pudob
ob 13h: Markovec, Knežja Njiva, Vrhnika
ob 14h: Iga vas, Viševek
ob 15h: Šmarata, Kozarišče
ob 16h: Bloška Polica, Lož, Podlož, Sv. Ana
ob 17h: osnovnošolski otroci, prvoobhajanci
ob 18h: SLOVESNI ZAKLJUČEK, ki ga bo vodil g. Simon ONUŠIČ: sv. maša, pete litanije Srca Jezusovega, zahvalna pesem in blagoslov z Najsvetejšim.

FARNO ŽEGNANJE:
v nedeljo, 26. aprila, po godu svojega zavetnika župnija Stari Trg obhaja ŽEGNANJSKO nedeljo. Vabljeni k slovesni sv. maši ob 7h in ob 10h! Po sv. maši ob 10h bo še farno druženje pred cerkvijo. POVESELIMO SE SKUPAJ. Dobre žene naprošam, da napečete kakšno pecivo za pogostitev ob tem farnem žegnanju.

1. MAJ - sv. Jožef, zavetnik delavcev
Vsako leto začenjamo mesec maj s praznikom sv. Jožefa delavca, praznikom delavcev. Torej praznik očetov in mater, ki dneve in dneve dajete svoje najboljše življenjske moči za ljubi kruhek. Praznik svetega Jožefa, delavca, nas zato nujno sprašuje o delavnosti, zanesljivosti, pravičnosti in poštenosti, kakršen je sveti Jožef bil. O pravičnosti in poštenosti delavcev in delodajalcev in sicer na vseh področjih življenja. O pošteno opravljenem delu in o pravičnem plačilu za opravljeno delo.

MARIJIN MESEC MAJNIK - ŠMARNICE:
V Podgori v cerkvici sv. Družine se boste ves mesec maj zbirali otroci in odrasli ter brali šmarnice za otroke Drobni koraki velikih junakov avtorice Mateje Gomboc. Pri mašah v Starem trgu pa bomo brali šmarnice za odrasle: Bogastvo uboštva avtorice Marije Krebelj. Otroci boste vsak dan za spodbudo dobili tudi nalepko z Marijino podobo. Otroci bodo radi hodili k šmarnicam, če boste šli z njimi tudi starši...

FLORJANOVA NEDELJA:
3. maja, bo pri sv. maši v Babnem Polju ob 8.30h in v Starem trgu ob 10h postroj in blagoslov gasilcev ter sv. maša na čast sv. Florjanu za vse pokojne gasilce iz župnije.

PRVI PETEK:
že v četrtek, 30. aprila, torej pred praznikom, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Markelj

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

041 613 378 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik