Splošna obvestila oktober 2016

SVETOLETNO DEKANIJSKO ROMANJE na ZAPLAZ:
v soboto, 1. oktobra 2016, bomo iz vse naše dekanije Cerknica poromali v božjepotno cerkev Marije Pomočnice na ZAPLAZU. Sloves te božje poti je tako velik, da so ji dolgo časa pravili dolenjske Brezje.
Ob 10h bomo imeli romasko mašo, ki jo bo vodil naš nekdanji kaplan, župnik Marko Japelj.
Ob 12h bomo odšli proti Mirni, na kraj mučenja Lojzeta Grozdeta.
Ob 13.30h prihod v Šentrupert: obisk gotske cerkve, pokopališča, obisk »dežele kozovcev«, v tem času bo možnost kosila iz popotne malhe ali v gostilni Jaklič v Šentrupertu, kdor bo želel (predhodno naročilo že ob prijavi na romanje!).
Ob 15.30h se bomo odpravili proti Stični, kjer bo ogled samostana in bazilike s svetimi vrati, litanije Matere Božje...
Ob 18h predvidena vrnitev v Cerknico.
Cena prevoza je 15 eur, (kosilo v gostilni - 7 eur), prijave sprejemamo v farovžu do srede, 28. septembra. V soboto bo avtobus odpeljal izpred farovža v Starem trgu ob 7.30h. Vljudno vabljeni na to naše skupno svetoletno ramanje na Zaplaz!

VEROUK za drugi razred v Starem trgu: na prošnjo staršev bo odslej ura verouka za 2. razred v Starem trgu - v ponedeljek ob 16.15h (ne več takoj po šoli).

ŽUPNIJA SV. VID - v okviru socialnega tedna župnija Sveti Vid organizira v Hiši na Purgi, Sveti Vid 12, predavanje dr. Staneta GRANDA na temo: SLOVENIJA OD DO. Vabljeni!

MOLITEV ROŽNEGA VENCA v oktobru: Zavzeto molite rožni venec po vaših družinah. Če ne morete zmoliti celega, molite vsaj kakšno desetko, ali pa skupaj z otroki pridite v cerkev, vsak dan namreč skupaj kot župnijska družina molimo v farni cerkvi ob 19h (potem sledi maša).
Za vsak dan pripravlja in vodi molitev rožnega venca ena skupina:
v ponedeljek: otroci od 6. do 9. razreda
v torek: otroci od 1. do 5. razreda
v sredo: člani ŽPS
v četrtek: starejši, upokojenci
v petek: mladina
v soboto: cerkveni pevci

DEKANIJSKA KONFERENCA: v sredo, 5. oktobra bomo v naši župniji gostili dekanijske duhovnike. Ob 10h bomo pri oltarju somaševali in potem pa v farovžu nadaljevali z našo redno mesečno konferenco. Vabljeni k jutranji maši z našimi dekanijskimi duhovniki.

PRVI PETEK: na prvi petek, 7. okt. bom obiskal bolnike in ostarele v župniji, ter jim prinesel Najsvetejše na dom.

BEGURNJE PRI CERKNICI: v nedeljo, 9. oktobra, bo ob 15h pogrebna maša in pokop vseh, ki so bili pobiti v Krimski jami.

SREČANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH:
v nedeljo, 16. oktobra, bova vaša duhovnika med sv. mašo ob 10h v Starem trgu za vse, ki doživljate telesno in duševno stisko, za bolne in ostarele, in vse, ki boste to želeli, podeljevala zakrament bolniškega maziljenja. Sorodnike bolnih in onemoglih prosim, da jih spodbudite in jim omogočite obisk cerkve. Cerkev bo ogrevana. Pridne gospodinje pa lepo prosim, da napečete nekaj domačega peciva za pogostitev po sv. maši.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

VSAK DELAVNIK PO

SVETI MAŠI TER

PO TELEFONU ALI

PREKO E-POŠTE!

 

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik